Pokémon GO: Här är Magasin Mackens raidguide för att fånga Ho-Oh

av | jan 2, 2021 | Pokémon GO

Pokémon GO: Mackens tips för att fånga en Ho-Oh

Pokémon GO: Mackens tips för att fånga en Ho-Oh

Ho-Oh är en ny raid boss (tillbaka från den 1 januari till den 5 januari) som du kan fånga under en kort tid i spelet. Macken tipsar om hur du fångar den nya “legendary”.

Låt mig säga det med en gång – jag är verkligen ingen expert men när jag fångade min första Ho-Oh gjorde jag det med samma strategi och taktik som jag har lyckats att fånga ett par hundra olika “Legendarys” med.

Ta det lugnt

Till att börja med, ta det lugnt och studera Ho-Oh. Rörelsemönstret är lite mer kontrollerat, inte lika ryckigt som exempelvis Tyranitar eller Raikou. Kort sagt, det hoppas och studsas inte riktigt lika mycket. När du sedan kollat in rörelsemönstret så är det mitt tips att inte hela tiden försöka att få in en Excellent-träff.  Visserligen ökar det dina chanser att fånga en Ho-Oh men du riskerar också att missa med dina bollar. Det gäller att försöka att hitta en balans mellan att kasta när ringen visas och när du tror att ringen blir kvar och verkligen träffa.

Jag brukar avvakta lite, bara lite efter det att ringen börjar att visas och träffar fler “Great” än något annat.  Visst händer det att jag får en “Excellent” men det är inte det jag hela tiden strävar efter. Min erfarenhet säger mig att det är bättre med en rad, en serie bra träffar för att lyckas att fånga en Pokémon.

Banan

Jag brukar också kombinera Golden Razz Berry med de rosa banerna, Nanab, som får en Pokémon att stå i princip helt stilla. Med Nanab så försöker jag träffa så rätt som jag kan och en så liten ring som möjligt. Även om det inte är en jakt på “Excellent” så försöker jag i alla fall att ha lite mer is i magen när jag kastar.

Skulle jag göra ett snabbt överslag så har jag en fångstprocent på en 70-80 procent med en reservation för att om den Pokémon jag ska kasta på är för dålig så använder jag inga bär och jag koncentrerar mig inte heller lika mycket på mina kast.

. ta det lugnt, studera rörelsemönstret
. kombinera Nanab och Golden Razz Berry
. jaga inte “excellent”-träffar, träffa hellre ringen
. kasta skruvade bollar

Statistik

Ho-Oh är en star Legendary, en flygande fågel och en av de bättre Pokémons.

  • Sten, vatten och elektricitet är bra vapen mot Ho-Oh medan fighting, bug, is och gräs är sämre vapen. Ho-Oh är dessutom immun mot det som kallas “ground”, jord.När det gäller Max CP och Max Capture CP så varierar uppgifterna en del men de siffror jag fått fram just nu säger:Raid Boss CP: 48276
    Max Capture CP: 2222 (Nivå 20, perfekt 100% IV).Omastar med och Throw och Rock Slide, Tyranitar med Bite och Stone Edge, Golem med Rock Throw och Stone Edge är bra Pokémons att använda vid en raid.

    Även Raikou och Zapdos  är bra vapen. Raikou då med Thunder Shock och Wild Charge. Zapdos med Charge Beam och Thunderbolt.

Counters
# Pokémon Fast Move Charge Move
1. Aerodactyl (Mega) Rock Throw
Rock
Rock Slide
Rock
2. Rampardos Smack Down
Rock
Rock Slide
Rock
3. Tyrantrum Rock Throw
Rock
Meteor Beam
Rock
4. Swampert (Mega) Water Gun
Water
Hydro Cannon
Water
5. Aggron (Mega) Smack Down
Rock
Meteor Beam
Rock
6. Rhyperior Smack Down
Rock
Rock Wrecker
Rock
7. Blastoise (Mega) Water Gun
Water
Hydro Cannon
Water
8. Terrakion Smack Down
Rock
Rock Slide
Rock
9. Manectric (Mega) Thunder Fang
Electric
Wild Charge
Electric
10. Ampharos (Mega) Volt Switch
Electric
Power Gem
Rock

 

Ut och jaga nu och spela säkert!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: