blank

Det finns en rad liknande spel i samma genre – du ska bygga upp en stad, en by, ett samhälle, ett sjukhus och Outlander så handlar det om en enkel ö som ska utvecklas till ett samhälle.

Du har innevånare som kallas följare som du ska se till att de mår bra. Se till att de har värme, mat och att de är glada men kom ihåg – de jobbar bara dagtid. Du ska placera ut var nya kojor och hus ska byggas och du har hela tiden en möjlighet att ”flytta” dig runt med kameran. Allt betraktas uppifrån nämligen och det är spelets akilleshäl. Det blir ett betraktande, aldrig riktigt deltagande, aldrig riktigt med. Spelaren är betraktare – en som förvisso styr men som aldrig riktigt blir delaktig.

Gud

Du styr med din kamera, ger order och kan kontrollera hur dina följare mår. Du förvandlas till en slags gud som betraktar din by utifrån. Allt sker på distans och det blir som att sitta och titta på en myrfarm. Grafiken är spartansk, enkel så stämningen skapas med musik och ljud. Ljuden ger spelet karaktär men det blir kantigt, distanserat utan att du kan knyta ann till följare och dina figurerar. Det är som om en del i spelet saknas – närvaron.

Betyg

Spel: Outlanders
Utvecklare:
Betyg:
blank


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x