blank

Du är forskare och ditt jobb är enkelt – sätt upp kameror för att studera skogens ekorrar. När du går igenom bilder och videor så upptäcker du att en av ekorrarna har samlat på sig något helt annat än nötter. Ett mysterium som måste studeras närmare för att få svar på frågan varför.

NUTS – A Surveillance Mystery har en god bärande idé. Rent av en liten annorlunda spelidé även om mysterier, gåtor och saker som ska redas ut inte är ovanliga, tvärtom. Du är ensam ute i skogen och ramlar på något mystiskt, inte helt revolutionerande det heller men här är du forskare och ska studera ekorrar. Lite sött ändå.

Dimma

problemet med Nuts är inte den bärande idén, historien runt omkring eller hur spelet är upplagt. Du måste smala ihop vissa saker för att kunna utföra det du vill. Problemet är färgsättningen. Hela spelet igenom har en märklig, kontrastlös färgton. Det är som att vandra runt i dimma hela tiden där skog, mark och omgivning visas i ett dis hela tiden. Synnerligen misslyckat eftersom du ska vara ute och gå och röra på dig. Du vill ju se var du sätter ned fötterna, eller hur? I Nuts är marken ofta en nyanslös lila, grön eller ilsket gul massa och det är störande och under längre spelsekvenser faktiskt inte helt skonsamt mot ögonen heller (mina ögon).

Irriterande

Jag antar att det handlar om att ge spelet samma karaktärs som infraröda bilder och videor brukar ha, övervakningsvideor tagna i mörker men det är bara ett antagande. Oavsett vilket så förtar det en hel del av hela spelets charm och karaktär. Det blir irriterande och även tid mycket irriterande att inte kunna se saker ordentligt.

 

Betyg

Spel: NUTS – A Surveillance Mystery
Utvecklare: Noodlecake
Plattform: Apple Arcade
Betyg:

blankAnmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här