blank

Det har spekulerats länge om en ny Nintendo Switch och den har kallats allt från Nintendo Switch Pro till Nintendo Switch 4K – om det nu kommer en ny modell för kom ihåg att Nintendo säljer stora mängder av sin spelkonsol. Det finns beräkningar som pekar mot att så här långt så säljer ”gamla” Switch bättre än både nya Playstation och nya XBox.

Nu ska tilläggas att nya Xbox och nya Playstation precis lanserats och det råder en skriande brist på konsoler ute i butikerna. Jämförelsen är därmed inte helt rättvis.

Tillbaka till Nintendo Switch. Nintendo gör som vanligt – tiger som muren och det finns inga mer påtala bevis på att det verkligen kommer en ny konsol. Vi kan nog med stor säkerhet säga att det kommer en ny modell, frågan är när.

Grafiken

Den nuvarande modellen har flera år på nacken och det är inte så mycket prestandan som grafiken. Våra TV-apparater har raskt blivit bättre, fått högre upplösning och det syns i allt högre grad att Nintendo har börjar att halka efter något. Det är rimligt att vänta sig att det kommer en ny modell med stöd för 4K och analytiker som pratat med gamesindustri.biz tror på en ny konsol redan i år.

Everybody expecting the Switch to run out of steam in 2021 is in for a bitter disappointment. The Switch will be the best-selling console this year as well, driven by more first-party games, a hardware refresh (see above), and the device having developed into a lifestyle product for the mass market over the course of 2020.

De här branschexperterna tror på en ny konsol under 2021:

”There is absolutely no doubt in my mind that Nintendo will launch a ”Switch Pro” in 2020, my guess is at $399.

Flytta data

Det finns också tecken som kan tolkas som att en ny modell faktiskt är på gång. Nintendo har sett till att flera stora spel nu går att flytta till en ny enhet. Något som är ett absolut krav för alla de som sagt ned hundratals, kanske tusentals timmar på sina spel. Du kan flytta Animal Crossing New Horizons nu, vilket inte gick för bara någon månad sedan. detsamma gäller en del andra spel där Nintendo sett till att spelarens data kan flyttas till en ny enhet.

Hemligheter

Det ska också tilläggas – utöver detta, spekulationer, branschkännare som tror och tecken som kan tolkas godtyckligt så finns inga som helst uppgifter om en ny modell. Nu ska inte heller det tolkas. Nintendo är inte det enda företaget som håller hårt på sina hemligheter och efter tidigare läckor av äldre källkod och dokument så lär Nintendo ha förstärkt säkerheten. Tystnad och avsaknad av mer påtagliga uppgifter behöver alltså inte innebär att Nintendo inte har några planer alls på att lansera en ny Nintendo Switch.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x