blank

Året var 1985 och Apple skulle följa upp den numera kultförklarade reklamen från 1984. Uppföljaren ”Lemmings” blev allt annat än lyckad. Apple fick stenhård kritik för den här reklamfilmen.

Apple försökte Ridley Scott igen, han som skapade reklamfilmen 1984 med förhoppningen att återupprepa succén. Ridley Scott nobbade så Apple anlitade hans bror, Tony Scott (Top Gun, Beverly Hills Cop II ochTrue Romance). Idén var att en lång rad av användare sakta men säkert vandrade iväg mot avgrunden och stupet tills en användare tog av sig ögonbindeln och hittade Macintosh. Det var väl egentligen bara ett problem – du kan ju inte avliva dina potentiella kunder och Apple fick hård kritik för innehåll, tanke och genomförande.

Reklamen togs inte heller emot av vare sig Apple-användare eller de som valt en annan plattform.