blank

South of the Circle är ett spel och en interaktiv berättelse som drar iväg åt fel håll du väljer. Du styr historien. ;magasin Macken har spelat.

Det är 1964 och under en flygning i Antarktis så fastnat planet i snön, piloten skadar sitt ben och nu gäller det att ta sig bot att en forskningsstation innan kylan slår till med full kraft. Det är inled ingen på South of the Circle, ett spel och en interaktiv berättelse. Du får upp olika val, ombeds att reagera på det som sägs och det för historien framåt. South of the Circle är mer än en flygkrasch och en kamp mot naturen. Det är också en historia, en kärlekshistoria och historian utspelar sig både i nutid och dåtid innan allt sys ihop.

Spoiler

Då det handlar om en berättad historia och på att du ska reagera så ska jag inte avslöja för mycket av handlingen. Det vore att ge bort för mycket av spelet som har en tydligt 1960-tals karaktär i form, färger, enkel, stiliserad grafik. Personligen är jag inte överdrivet förtjust i konceptet. Speciellt inte när valen är tämligen vaga. Det är inte helt klart vad du valt och vilka konsekvenser dina val får nämligen. Det är ett vackert, välgjort spel men interaktiva historier är liksom inte riktigt min ”cup of tea”.

Betyg

Spel: South of the Circle
Utvecklare: State of Play Games
Betyg:

blank


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x