blank

Alba kommer tillbaka till farmor och farfar på en ö i Medelhavet. En miljö och natur hon känner igen som liten. Här har hon också en av sina bästa vänner Ines.

Alba är ett nytt spel på Apple Arcade och det är ett spel med äventyr och fyllt av information om de vilda djuren på ön och omgivande öar. Tillsammans räddar de två vännerna en delfin som snöret in sig i ett nät och det blir starten på flickornas egen organisation med ett mål – rädda vilda djur i nöd. Alba är ett kombinerat äventyrs och informationsspel för medan du skuttar runt på ön för att upptäcka vad den har att erbjuda så matas du med information.

blankVuxen

Spelet är för barn i alla åldrar och de yngre spelarna lär ha lätt att identifiera sig med Alba och Ines. Tyvärr finns spelet inte på svenska så det kan vara bra att ha en vuxen intill som kan hjälpa till med översättningarna. Spelet i sig kräver dock ingen vuxen. Det här är ett stillsamt, vackert spel med stort hjärta, i den mån spel nu kan ha ett hjärta men i alla fall.  Kliniskt rent från våld och du kan spela i lugn och ro i den takt du vill. Grafiken är ljus, vacker och tilltalande och musiken av Lorena Alvarez passar in i spelet och ger det en speciell positiv karaktär. Det är är ett spel som går in under ”feel-good”, ni vet filmer, tv-program och tv-serier som får dig att må bra. Alba är ett sådant spel och utan att avslöja för mycket om historien som involverar ett hotell, vld natur som ska exploateras så kan sägas att allt slutar bra.

 

Betyg

Spel: Alba – a wildlife adventure
Utvecklare:
Finns på Apple Arcade
Betyg:

blank


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här