Bli laxskyddare så bjuder på vi på boken BALTLAX

av | dec 28, 2020 | Boktipset, Nöje

BALTLAX är en vacker och välskriven kärleksförklaring till Östersjölaxen, de vilda Östersjölaxälvarna och de fiskare som fiskar den. Den handlar om den vilda Östersjölaxen som på väg till sin egen utrotning gjort en historisk comeback; och som dessutom drivit fram en laxfiskekultur som på sätt och vis saknar motstycke i världen.

Boken, som precis lämnat tryckeri och bokbinderi, följer med för alla som ansluter sig till och som blir laxskyddare och den har skrivits av Ted Logarth och Håkan Stenlund som även tagit bilderna.

Coffee table

BALTLAX är en så kallad coffee-table bok. En stor bok, tänkt att ligga framme för att bläddra i kanske läsa en historia och en text innan den läggs tillbaka igen.

– Det är en hyllning till livet vid vildlaxälvarna, skriven och fotograferad med värme och med stor respekt för de som deltar i det som liknas vid ett 100 dagars maratonlopp, laxfiskesäsongen, säger Thomas Johansson, generalsekreterare i Stiftelsen för Östersjölaxen.

Inte köpas

Boken kan alltså inte köpas utan den skickas med, utan extra kostnad förutom frakt, till de som ansluter sig och blir laxskyddare.

– Vi kände att vi ville ge något värdefullt tillbaka till alla som vill vara med och hjälpa oss i vårt arbete för att minska antalet laxfällor längs den svenska Östersjökusten. Alla som vill vara med är viktiga i det arbete så därför skickar med BALTLAX till alla som blir laxskyddare under ett år framåt, förklarar Thomas Johansson.

Anmäl dig

Allt du behöver göra är att klicka på länken, anmäla dig och sedan teckna ett helårsabonnemang, som individ eller som familj, och bli laxskyddare. Då skickar vi boken och en pin till dig som bevis på att du nu är laxskyddare.

Stiftelsen

Stiftelsen för Östersjölaxen använder dina pengar för direktpåverkande insatser. Vi köper upp fiskekvoter, vi arrenderar fiskevatten, stöder forskning och vi jobbar ute på fältet – ute i och vid de vatten och den lax och den öring som vi vill skydda.

Vi jobbar också aktivt med att påverka våra myndigheter och beslutsfattare.

Adresser

laxskyddare.se

balticsalmonfund.com

Kontakt

Kontakt

Thomas Johansson 070-581 70 29

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian