Fargo är tillbaka med en ny stad, nya skådespelare och helt nya historier. det är det som skiljer Fargo från andra tv-serier – allt är nytt för varje ny säsong.

Nu har vi landat i 1950-talets Kansas City och fortfarande gäller – ingenting bygger på sanna händelser, vare sig vad gäller offer eller överlevande. Det är en låt oss kalla det för konstnärlig frihet som regissörer, producenter och skapare tagit sig. Nu är inramningen två kriminella ligor – italienare och svarta. Vi som tittare kommer hit efter att först ha fått se hur en judiskt maffia slås ut av en irländsk dito som i sin tur slås ut av italienare. Nu kommer alltså en svart liga och vill vara med om att dela på kakan.

Skogstokig

I rollen som den svarte ligaledaren ser vi komikern med den rappa käften, Chris Rock. Ett ovanligt val men Chris Rock gör det med den äran. Han spelar nedtonat och är långt ifrån sin figur som han vanligen gör som stå-upp komiker. Precis som i tidigare säsonger så får vi stifta bekantskap med nya figurer och här kommer en sjuksköterska (Oraetta Mayflower), seriemördare som gillar strypsex och kokain som spelas av Jessie Buckley. Hon är, för att använda ett uttryck från norr – skogstokig. Vi får också möta Ethelrida Pearl Smutny, 16-år som betraktar världen ur sitt eget perspektiv, ung, svart, smart tjej som ständigt hamnar i problem med sina vita, rasistiska lärare.

 

Fargo Säsong 4 – HBO Nordic

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish