TV-Tipset: Björnstad – om en hockeytokig ort när skandalen avslöjas

av | okt 19, 2020 | Nöje

Björnstad lever för sitt hockey lag och av sitt hockeylag. Allt i den lilla orten roterar kring ishockeyn. En dag, inför en mycket viktig match kommer det fram att en av spelarna, en av de ledande, bättre spelarna begått ett grovt övergrepp mot en jämnårig flicka.

Det är någonstans i Norrland där kylan håller människorna i sitt grepp 9 månader om året. Här är det kallt, mörkt och ljuset är hockey. det är det alla smalas runt oich i hela norra Sverige finns den här typen av orter där praktiskt taget alla samlas runt ishockeylaget.

Bok

Björnstad bygger på Fredrik Backmans bok med samma namn. Invävt i historien om en liten ort, ett hockeylag finns historier om moral. heder, en machokultur och tv-serien andas sett och testosteron men här finns också avvikelser – hockeytränarens dotter Maya som är tuffare och her bättre fungerande moralisk kompass än de flesta vuxna. Här finns även Beni vars mamma städar och sliter för att sonen ska kunna spela ishockey. Björnstad är ett miniSverige där allt handlar om eller utgår ifrån ishockey.

Björnstad – HBO Nordic

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: