blank

Norge pekar ut Ryssland för attackerna mot Stortinget i augusti i år.

Vid attacken den 24 augusti så lyckades obehöriga ta sig in på och kapa ett antal e-postkonton som tillhör politiker och Stortinget.

Uttalande

24. august varslet Stortinget om et datainnbrudd i deres e-postsystemer. – Dette er en alvorlig hendelse som rammer vår viktigste demokratiske institusjon. Sikkerhets- og etterretningstjenestene samarbeider tett om den nasjonale håndteringen av hendelsen. Basert på det informasjonsgrunnlaget regjeringen besitter, er det vår vurdering at Russland står bak denne aktiviteten, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

regjeringen.no

Ryssland har kategoriskt förnekat all inblandning.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x