blank

UbersChips.com stängs nu ned, permanent, sedan Nintendo vunnit en stämning riktad mot företag och dess ägare. Företaget och webbplatser har sålt produkter för att ta sig runt kopieringsskyddet i Nintendos enheter, däribland Nintendo Switch. UbersChips.com ska dessutom betala 2 miljoner dollar i skadestånd till Nintendo.

Nintendo har slagits mot “pirater” sedan flera år tillbaka. Det är företaget och webbplatser som säljer olika verktyg, mjukvara, som kan användas för att piratkopiera bland annat spel och även använda piratkopierade spel.

Blockera

Tidigare i år vann Nintendo en liknande stämning mot en annan webbplats. och i det domslutet fastslogs också att nätoperatörer kan tvingas att blockera resterande webbplatser som säljer piratkopior av Nintendos produkter (i Storbritannien). Nedan finns hela uppgörelsen mellan Nintendo och Uberchips.com som pdf-fil.

Uppgörelsen (pdf)

Team Xecutor

Många av verktygen har utvecklats av en anonym grupp, Team Xecutor, som sålt sina program till olika återförsäljare ute på nätet och nyligen greps två personer som misstänks vara medlemmar av gruppen.

Det amerikanska justitiedepartementet meddelar att två av tre kända, misstänkta medlemmar av gruppen nu har gripits.

“These defendants were allegedly leaders of a notorious international criminal group that reaped illegal profits for years by pirating video game technology of U.S. companies,” said Acting Assistant Attorney General Brian C. Rabbitt of the Justice Department’s Criminal Division.  “These arrests show that the department will hold accountable hackers who seek to commandeer and exploit the intellectual property of American companies for financial gain, no matter where they may be located.”

DoJ

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x