blank

Så kom det då till Nintendo Switch, äntligen – Röki. Det är ett äventyrsspel inspirerat av skandinaviska folksagor och det är en blandning av gåtor, utmaningar och saker du måste hitta för att kunna rädda din familj.

Röki har en lite annorlunda ton, en annan slags grafik och andra ljud än det som är vanligt i spel. Spelets huvudfigur och hjältinna är dessutom flickan Tove och tjejer är inte vanliga i dataspelens macho-värld men det här är också ett spel som ligger långt från “first person shooters”. Röki utspelar sig i ett vackert, grafisk nedtonat vinterlandskap. Du är någonstans i Skandinavien där du bor med din familj. Äventyret, en resa genom samma landskap handlar om att hitta saker, lista ut saker och allt för att rädda din försvunna familj. Röki är ett spel som är mer besläktat med Zelda – Breath of the Wild och det är ett lågmält spel utan en massa effekter.

Utforska

Även om jag ibland hänfaller åt att springa runt och skjuta på allt som rör sig (Duke Nukem, Doom m.fl) så är det den här typen av spel som jag spelar längre stunder. Spel där du ska gå runt, upptäcka, utforska och hitta saker. Röki står sig mycket väl i den klassen därför att det är ett vackert spel med en lite märklig, mystisk ton som slås ann inte minst med alla ljud – eller kanske snarare bristen på ljud. De ljud som finns förstärker den mystiska stämningen.

Glädjande så är det också ett spel som inte ligger i samma prisklass som många andra spel – snor du dig på så kan du köpa Röki för bara 139 kronor i Nintendos eShop. Jag skriver bara därför att många spel idag kostar närmare 600 kronor – och det ska tilläggas, Röki är väl värt sina pengar. Du kommer att ha timmar av spelande framför dig. Sett till pris, grafik, ljud och spelinnehåll är Röki ett av de absolut bättre spelen på marknaden idag. Det är lagomt läskigt. Det finns monster. Det gör det i alla sagor men Röki är inte ute för att skrämmas. Det är skrämmande på en hanterlig nivå, spännande och det är ett spel som du snabbt blir fast i.

Betyg

Spel: Röki
Utvecklare:
Pris: 139 kronor just nu
Betyg:

blank


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x