blank

Amazon Prime Video ger verkligen intryck av att vara lite lågbudget. Designen av tjänsten ger inte intryck av blytung kvalitet och video- och tv-tjänsten är fylld av riktiga bottennapp men mellan allt det finns två saker – gamla klassiker som många andra tjänster saknar och filmer och tv-serier som du helt enkelt inte får missa. Här är Magasin Mackens filmtips.

Vi har blandat nytt, gammalt, komedi, drama och action – här filmerna du inte får missa på Amazon Prime Video.

Blow the man down

Två unga flickor försöker bli av med kroppen av en man som attackerat en av dem. det visar sig vara allt annat än enkelt. Inramning är en litet fiskarsamhälle med en uttalad macho-kultur.  Morgan Saylor och Sophie Lowe i huvudrollerna är lika briljanta som suveräna.

St Elmos Fire

Frågan är om Joel Schumacher, regissören, hade klart för sig hur skaran av unga skådespelare skulle komma att utvecklas när filmen gjordes. Hur som helst i denna kavalkad av skådespelare finns även en fantastiskt välspelad historia om unga och deras problem, tillkortakommanden och glädjeämnen.

The Vast of Night

Det här är en annorlunda liten science-fiction om två radiopratare som undersöker en märklig radiosignal. Filmens behållning är atmosfären och den kvicka, rappa dialogen.

O brother where art thou

Har du inte sett Joel Coen och Ethan Coens mästerverk ännu, filmen kom för 20 år sedan, så se den nu. Har du redan sett den så se om den. Tre fångar på rymmen med George Clooney i spetsen – stor filmkonst och stor underhållning.

Manchester by the sea

När brodern dör får han ansvaret för brorsonen och det är ingen lätt uppgift att ta hand om en emotionellt sårad tonåring när du inte har ditt eget liv i ordning. Filmen fick kritikerna att jubla och den är full av fulländade skådespelarinsatser.

The Rock

Sean Connery och Nicholas Cage i en klassikt actionrulle. Det är bara att hålla upp läskeblasken, ställa fram popcornen och slå sig ned i tv-soffan och låta sig underhållas.

The Big Sick

Han är född i Pakistan och han faller för fel flicka. Hon är vit och det går inte riktigt hem hos hans familj. Kort efter det att de träffats så blir hon, Emily, dessutom svårt sjuk och måste sättas i ett medicinskt koma. Nu ställs han inför hennes och sin egen familj, ensam. Filmen bygger på komikern Kumail Nanjianis och Emily Gordons liv.

Lincoln

Steven Spielberg kan mer än “bara” science-fiction och Lincoln med Daniel Day-Lewis i huvudrollen är ett stycke filmhistoria – klassisk, välgjord, välspelad filmhistoria om den amerikanske presidenten.

Knives out

Ett mord, en utredare och en lång rad med kända namn i rollerna i denna mordgåta där en hel familj gör sitt bästa för att sopa undan spåren.

The Report

Efter 9/11 inledde USA ett omfattande övervakningsprogram, även av sina egna medborgare och tveksamma metoder använder. Daniel J. Jones, ung medhjälpare till en politiker i den amerikanska senaten får uppdraget att utreda rykten och uppgifter.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x