blank

Det finns de som spelar mer intensivt, mer fokuserat och som har en mer tydlig strategi än andra spelare. Så här känner du igen Pokémon GO-proffset.

Ett tydligt kännetecken är armbandet och proffset spelar inte med Pokémon GO Plus. Proffset spelar med Gotcha, kopian som kan ställas in för att helt sköta sig själv. Det vill säga hitta, kasta och försöka att fånga en Pokémon. Pokémon GO Plus är det officiella armbandet med en röd/vit knapp och blått armband. Gotcha är en svart liten LCD-enhet som ofta sitter i ett vitt, prickigt armband.

Pokémon GO Plus måste du trycka på för att försöka att fånga en Pokémon eller snurra ett stopp. Det gör inte proffset.

Kastar inte

Proffset är också nogräknad med vad det lönar sig att kasta på och inte. Proffset kan mycket väl vara med på en raid tillsammans med andra men hen kastar inte och försöker inte att fånga en Pokémon som inte håller en viss nivå. Är det en för dålig Pokémon så lämnar proffset platsen och drar vidare.

Proffset kastar också obönhörligen alla Pokémons under en viss nivå, exempelvis alla Pokémons som inte är minst 95-procentiga skickas vidare, direkt. Detta oavsett om det är vanliga, ovanliga eller Legendarys.

EX Raid

Proffset drar inte heller runt och jagar Pokémons överallt. Därmed inte sagt att hen kan dyka upp på en T1 eller T3 raid men i så fall handlar det om ett EX Raid-gym. Ett gym där du kan få en inbjudan till en EX Raid. Proffset håller reda på alla sådana gym.

Proffset spelar också på de märkligaste tider. Det finns riktigt hårda spelare som ställer klockan på 03.00, kliver upp mitt i natten och drar runt i stan och plockar ned nya gym, bara nya gym för att snabbt skaffa sig guldmedalj på nya gym.

Proffset har också passerat nivå 40, den högsta nivån, för länge sedan och är på väg att varva spelet för andra, tredje eller fjärde varvet.

I och med att  proffset spelar så selektivt och så annorlunda, än nya spelare eller spelare som är på väg att klättra i nivåerna, så drar de inte sällan runt i egna små grupper. Det blir en naturlig utveckling i sättet att spela och i och med att strategin ändras. Proffset jagar nya Pokémons, riktigt bra Pokémons och väljer och vrakar bland uppgifter och quests och bland belöningar. Poäng och XP är inte lika viktigt utan det handlar mer om var det ska spelas och vad som ska fångas.

Raider

Frågar du ett proffs om bur många raider hen har gjort för en viss Pokémon så bli inte förvånad om du får veta att hen varit med på över 100 Legendary-raider under en period. Det är alltså över 100 raider på en månad. Det är så det brukar se ut i jakten på nivå 40. När sedan den nivån passerats så förändras spelandet.

Ett annat säkert tecken på att det är ett proffs är alla sladdar. En familj kan exempelvis vara ansluten till en och samma person. Det ser i alla fall ut så. Sladdarna går till en person, inte sällan ned i en väska där det stora extrabatteriet finns. Proffsspelare är också tillbehörsbutikens bästa kompis. De konsumerar sladdar i en oslagbar takt. Är du tillverkare av sladdar och vill testa hur mycket din sladd tål så sätt den i händerna på en proffsspelare. Överlever din sladd mer än tre månader så håller den för alltid för vanligt folk.

Mindre roll

För proffset så spelar en 100-procentig Pidgey eller någon annan mindre bra Pokémon ingen roll. Bra Pokémons är Pokémons som kan användas i attacker på gym, vid raider och för att försvara gym. Proffset jagar Machamp, Tyranitar, Blissey och riktigt bra Legendarys men inte ens alla Legendarys. Det ska vara bra Legendarys.

Proffset utvecklar bara riktigt bra Pokémons och sätter upp samlingar av Pokémons som kan vara bara att plocka fram mot olika Pokémons. Proffset sätter hela tiden upp olika lag för olika tillfällen.

Proffset delar snabbt upp hela stan mellan sig och sina spelkompisar. Ska en speciell uppgift/quest letas fram så betas område för område av tills uppgiften hittats. Det finns en metodik och en logistik i proffsets sätt att spela. De åker tillsammans, letar tillsammans och spelar tillsammans på ett mer nära sätt än de flesta andra spelare. Som grupp betraktat så är de mycket lika. De jagar samma quests, samma Pokémons och de har i stort sett samma mål, förändra, förädla och förbättra den egna samlingen av Pokémons.

Gym

Gör nu inte misstaget att tro att det ligger en värdering i ordet proffs. Det gör det inte och det betyder inte att proffset är bättre på att kasta eller att proffset alltid lyckats bättre. Proffset spelar mer inriktat, mer fokuserat och har hela tiden en plan för spelandet.

När du drar runt och hinner med 5-10 gym under Zapdos-dagen (för att ta ett exempel) så fyller proffset en bil med spelare som ligger på minst nivå 39 och drar runt och hinner med 20-25 gym på tre timmar.

Proffset har maximalt 20 vänner som hen byter Pokémons med och proffset ser också till att ha vänner långt bort, mycket långt bort – allt för att kunna samla kilometer. De hittas via Twitter och Facebook-grupper. Här handlar det om avstånd, uteslutande, och proffset har kompisar i Australien och Asien för att kunna samla gåvor, få ihop massor med kilometer vid byten.

Proffset har med sig vatten, varma dagar, campingstolar för att kunna äta samtidigt som ett speciellt populärt gym bevakas. Proffset lägger också generellt mycket per pengar på att spela. Det för att köpa bollar, inkubatorer raidpass och annat.

Proffset spelar mer inriktat, bryr sig mindre om XP och spelar på ett annat sätt än det stora flertalet. Så i ordet proffs ligger mer ett annat sätt att spela i kombination med att proffset har nått den högsta nivån.

Ut och jaga nu!

/av Northwiz
trainer code: 3937 1926 6061


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x