blank

I slutet av förra veckan kom uppgifter som gjorde gällande att en bugg i Mega Evolutions kunde exploateras för att pumpa upp en Mega med hela 85.9 procent. Nu återkommer Pokebattler med nya uppgifter som säger att buggen kan exploateras ytterligare – upp till 145 procent.

Då det finns ett stort antal olika attacker, förmågor och kombinationer så kom Pokébattler först fram till siffran att en Mega Evolution kunde “pumpas” upp till nära 86 procent. Efter att ha tittat närmare på buggen och hur den kan exploateras så finns det kombinationer som kan ge mer än 140 procents ökad attackstyrka. Det är långt utöver vad som tros att vara normalt – runt 30 procent ökad slagkraft.

  • Intended – Mega Pokemon buff of 30% applies to other attacking Pokemon in the raid if the move being used matches one of the types of the Mega Pokemon but only while the mega Pokemon is active in the battle.
  • Intended – Mega Pokemon buff of 10% applies to other attacking Pokemon in the raid if the move being used does not match one of the types of the Mega Pokemon but only while the mega Pokemon is active in the battle.
  • Intended – If there are 2 Megas in the raid and they match each others move types, the Megas will each boost each other by 30%.
  • Bug – All power ups that have been applied to a Pokemon are applied a second time when they are transformed. That means a level 1 Pokemon with a multiplier of 0.094 that is leveled up to level 40 and then transformed will have a multiplier of 0.7903 + (0.7903 – 0.094) = 1.4866 or a 88.1% buff.
  • Bug? – Mega Pokemon DO NOT buff themselves with their mega boost, only their other party members.
  • Intended + Bug – If 2 Megas are in the raid and they match each others types and those Megas were originally level 1, the 88.1% and the 30% stack for a total of +144.5% damage

Pokébattler

Exploatera

Niantic själva har inte kommenterat uppgifterna och inte bekräftat att uppgifterna undersöks. Buggen finns inte heller med på listan över inrapporterade buggar. Buggen är dock tämligen enkel att exploatera. Pumpa upp en Mega Evolution med rätt moves och inled en raid. Ha en Mage Evolution nummer 2 redo – även den med rätt attacker. Sätt in Mega 1 och kasta in Mega 2 efter det att nummer 1 har gjort sitt. Mega Evolution nummer 2 kommer så att komma upp i 145 procent av sin styrka.

Pokémon GO: Bug pumpar upp Mega Evolutions över 85 procent

Ut och jaga nu och spela säkert!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x