blank

Apple brukar ha bra kontroll på program som skickas in för att godkännas för att få köras under macOS men ibland görs det misstag – som nu då en falsk uppdatering för Adobes Flash godkänts.

Det är säkerhetsforskaren Patrick Wardle som undersökt en rapport om att Malware kan ha godkänts av Apple, av misstag. En användare som skulle installera program från en webbplats skrev in fel webbadress, hamnade på en helt annan hemsida. Där uppmanades användaren att installera en uppdatering för Adobe Flash som för det första var flask, malware, men som ändå kunde installeras i macOS – något som inte borde vara möjligt.

Undersökte

Patrick Wardle undersökte programmet, den falska uppdateringen och fann då att programmet godkänts av Apples process som kallas “Notarizing”. Wardle kontaktade Apple som sedan dess dragit tillbaka godkännandet men det visar sig att fler versioner av just detta program tagit sig förbi Apples kontroller. Var därför (som alltid) försiktig med uppdateringar för program som du inte är helt säker på kommer från en säker källa.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x