blank

Året är 1947 och syster Ratched tar anställning på Lucias psykiatriska klinik. Det är den syster Mildred Ratched som senare dyker upp i ”Gökboet” och här spelas hon av Sarah Paulson.

Ratched bygger alltså på samma karaktär och den här tv-serien utspelar sig före Gökboet. Serien är skapad av Ryan Murphy och Evan Romansky och de slår en en ton i både färg, form och dekor som är högst speciell. Hela tv-serien är som ett kolorerat svart/vitt foto, ett vykort, där färgerna ändras efter Mildred Ratcheds humör och sinnesstämning.

Iskall

Sarah Paulson är skrämmande övertygande i sin roll och hon är lika iskall som slipad. Hon är manipulativ på en svårslagen nivå och hon drar sig inte för utpressning eller för att utnyttja och exploatera de trasiga själar som tagits in på kliniken. Ratched är en mycket välgjord, välspelad och inte minst – skrämmande tv-serie.

Ratched – Netflix


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här