blank

I skrivande stund så finns det 393 olika figurer i spelet som alla kan bli nya innevånare på din ö men det finns en begränsning för hur många som kan bo på en ö samtidigt.

Maximalt 10 figurer kan bo samtidigt på en ö. Det inkluderar inte Tom Nook, Timmy och de övriga medhjälparna – Kicks, Mable och Saharah. I arbetet med att utveckla din ö är det viktigt att bjuda in fler medlemmar och det är också viktigt att alla kan samarbete och umgås.

Bjuda in

För att kunna bjuda in nya innevånare så måste du ha en flygplats,  du måste ha fått ihop “Nook Miles” så att du kan resa och besöka andra öar. Du flyger alltså till andra öar, pratar med de du möter och bjuder in dem till din ö.

När du utvecklat din tillräckligt mycket så att du har fått upp riktiga hus, odlingar och annat så kan du skapa en mötesplats dit andra kan komma. Där kan du prata med besökare och försöka att övertyga dem att stanna på din ö.

Maximalt antal

Det kan alltså bara bo maximalt 10 personer på en och samma ö och tricket med att få alla att kunna umgås och fungera tillsammans är att hålla koll på dereas olika personligheter, vilken typ de är.

Olika typer

Manlig personlighet Beskrivning
Cranky De passar bäst ihop med andra “cranky”, gnälliga figurer. De fungerar inte så bra med “Uchi” eller “Peppy” typer och de gillar inte “Snooty” eller “Smug” typer. de här typerna måste du lirka lite med, spring ärenden åt dem och uppmuntra dem.
Jock De här fokuserar på att träna, äta rätt och de fungerar inte med “Lazy”, “Snooty” eller “Cranky” typer. De fungerar däremot bra med “Peppy”, “Uchi”, och “Smug” typer.
Lazy Latmaskarna fungerar bäste med andra latmaskar, “Cranky” och “Peppy” typer. De fungerar däremot inte så bra med “Snooty” och “Jock” typer. De kan uppröra vanliga innevånare men den känslorna lägger sig snabbt.
Smug Skrytsamma “Smug” fungerar bästa med likasinnade. villagers. “Peppy” och “Lazy” typer fungerar också tillsammans med “Smug” men inte med “Cranky” och “Uchi”.

 

Kvinnlig personlighet Beskrivning
Normal De fungerar bra med de flesta även om de kan bli upprörda över “Lazy” typer – speciellt om de ombeds att laga mat åt dem. “Peppy” typer fungerar de bra med men även med “Cranky” och “Snooty” typerpersonalities.
Peppy Den här typen är energisk ich kan bli för mycket för somliga – “Cranky” och Snooty” typer. “Peppy” fungerar bäst “Uchi”, “Smug”, “Normal”, “Lazy” och “Jock” typer.
Snooty Lite lätt överlägsen typ som funkar bäst med “Snooty” och “Smug” typer. De fungerar inte särskilt bra med “Cranky”. “Lazy” typer förstår sig inte på dem och “Jock” kan vara öppet kritiska. De kan också stöta sig med “Normal” och “Peppy” typer.
Uchi (Sisterly) “Uchi” betyder “Stor Syster” på japanska vilket innebär att det är en typ som kan vara förmanade och de kan se ned lite på andra. Trots det så fungerar de bra med “Peppy” och “Normal” typer. “Uchi” beundrar “Smug” och “Snooty” men fungerar inte med “Cranky”.

Lämna ön

Ska du bygga upp en fungerande ö så blir det att pussla med olika personlighetstyper och kanske även be en innevånare att lämna din ö. Skulle du nu komma fram till att en figur måste lämna så finns det flera sätt:

  • Utfrysning, prata med alla andra utom just den här figuren
  • Vänta tills den här figuren får ett moln ovanför huvudet
  • Be figuren lämna ön

Det är inte särskilt snyggt, trevligt eller snabbt sätt men det fungerar.

Res i tiden

Det finns en funktion i spelet, att resa i tiden.

  • Gå in i inställningarna, ändra datum och klockslag 14 dagar framåt i tiden
  • Slå av funktionen att din konsol ska hämta tid/datum via Internet
  • Hoppa tillbaka in i spelet och leta reda på en innevånare med en tankebubbla ovanför sig
  • Be figuren lämna ön
  • Tillbaka in i inställningarna och flytta fram en dag
  • Nu ska figuren flyttat och du har en ledig plats i spelet
  • Är ett hus tomt några dagar så kommer en ny figur att flytta in automatiskt – därför bjud in en figur som du själv väljer.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här