blank

En 30-åring moldavisk medborgare, boende i USA, har erkänt att han varit att han skapat malware som använts i bedrägerier omfattande minst 568 miljoner dollar.

Enligt det amerikanska Justitiedepartementet så visar FBIs och andra -polismyndigheten enigheters utredning att 30-åringen har drivit en kriminell bedrägeriverksamhet i närmare sju år där konton stulits, betalkortsnummer och andra personliga data.

Infraud was an Internet-based cybercriminal enterprise engaged in the large-scale acquisition, sale, and dissemination of stolen identities, compromised debit and credit cards, personally identifiable information, financial and banking information, computer malware, and other contraband.

“Over the course of seven years, Infraud and its alleged conspirators created a sophisticated cybercriminal racketeering scheme that victimized individuals, merchants, and financial institutions to the tune of over half a billion dollars in losses,” said Acting Assistant Attorney General Brian C. Rabbitt of the Justice Department’s Criminal Division.  “The Justice Department is committed to unmasking cyber criminals and their criminal organizations that use the internet for fraudulent schemes.”

DoJ

Kumpan

30-åringens 26-årige kumpan, en rysk medborgare, har också gripits och han erkände sin medverkan i brotten för en dryg månad sedan. Flera andra personer är efterlysta misstänkta för att vara delaktiga i bedrägerierna.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här