blank

Nu växer ilskan i spelarleden sedan The Silph Road presenterat statistik från den senaste Drakveckan som visar att chanserna att få en Deino i ett ägg var de lägsta någonsin i spelet.

Deino fanns med som belöning i en av uppgifterna under veckan men det är inte den förekomsten som The Silph Road har mätt utan chanserna att få olika Pokémons i ägg. Spelare som har köpt Inkubatorer i jakten på de olika figurerna reagerar nu och kräver att få se de odds som Niantic sätter upp – innan eventen startar.

blank

Loot Box

Niantic jämförs nu med det som kallas “Loot Boxes” – något som förekommer i en del andra spel. Du kan köpa saker som ska ge dig bättre möjligheter i spelet och de här boxarna liknas vid ett lotteri då spelarna inte får veta vilka odds de ställs inför. Loot Boxes har exempelvis förbjudits i Storbritannien, riktat till minderåriga, därför att boxarna anses vara ett lotteri och boxarna är att betrakta som lotter.

Niantic annonserar som bekant ut vilka Pokémons som kommer att dyka upp under ett event men berättar inte vilka odds det handlar om. Inför Drakveckan så berättade Niantic att Deino skulle finnas med under veckan och även att det skulle finnas en Shiny Deino. Nu i efterhand, sedan The Silph Road, samlat in rapporter från spelare så visar det sig att ingen annan Pokémon har släppts under ett event med så låga odds, så låga chanser att fånga en Deino. Kom då ihåg att det gäller Deino generellt vilket innebär att chansen att fånga en Shiny Deino torde vara försvinnande små.

Spelarröster

the_tanooki
If these results make you angry, then stop spending money on this game! Niantic has proven they will be predatory with this stuff. They don’t deserve your money anymore.

Niantic får även kritik för att vissa Pokémons återkommer hela tiden under event.:

Bagon = Already had community day
Dratini= Already had 2 community days
Gible = THE ONLY REWARD
Horsea = …
Swablu = Stop now, kill me
Trapinch = Why do you suck so much, already had a community day
Deino = Taunt with a shiny release then kill 7km egg rates along with gifting rates so I spend more time searching to see if it’s actually possible to hatch a Deino than actually playing PGo
Sluta att köpa Inkubatorer:
I stopped buying incubators for the “rare hatch” events a while back as a result of personal experience and the anecdotes of others, thanks for the science to back up my decision.

Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här