blank

Vissa Pokémons är svårare att få in i ditt Pokédex än andra. Här är Mackens rankinglista – spelets svåraste Pokémons.

blank1. Uxie, Mesprit och Azelf

En av de tre kan räknas bort beroende på var du befinner dig men bara om du hann med att raida någon av de tre medan de var raidboss. Den här Legendary Lake Trio lanserades först i det vilda. Då sades det att de tre skulle vara mer ovanliga i det vilda än Unknown. Sedan meddelades det att de var regionala och då dök de också upp som raidboss under ett kort tag.

Här i Sverige och Europa hann vi med att samla på oss Mesprit innan den försvann, återgick till det vilda och är extremt ovanlig. Det i sin tur betyder att, för oss, så är Uxie och Azelf de två svåraste Pokémons att få in i Pokédex.

Azelf finns i Asien och Stilla Havsområdet
Uxie finns i Amerika och Grönland
Mesprit finns i Europa, Afrika, Indien och Mellan Östern

 

blank2. Relicanth

Regional Pokémon som du hittar i Nya Zeeland,och Australien med omnejd. Avståndet och det faktum att dessa är områden som vi svenskar inte besöker så ofta eller turistar i gör Relicanth till en synnerligen svårfångad fisk. Den är inte extremt ovanlig i området där den finns, inte lika vanlig som Chakot men inte sällsynt eller svår att hitta. Ungefär som vår Mr. Mime.

3. Shiny Spinda

Spinda är vare sig regional eller extremt ovanlig men du ska först hitta rätt uppgift – 5 Great-träffar i rad och sedan ska du ha massor av tur för att lyckas att fånga en Shiny Spinda. Det är kombinationen av att hitta rätt uppgift som, ger en Spinda och sedan ha tur att också få en Shiny som, gör det extra svårt.

4. Torkoal

Torkoal hittar du i Asien, Mellan Östern och i Indien. Den är inte heller särskilt ovanlig men den finns på platser som vi svenskar inte besöker frekvent vilket också betyder att den är svårare att få tag på.

5. Pachirisu

En liten blå och vit ekorre som du hittar på norra halvklotet, Kanada och Ryssland. Är du hockeytokigt så rekommenderas Edmonton och norr om den breddgraden. Pachirisu hittar du tämligen enkelt, den förekommer rätt vanligt.

6. Chakoth

Finns inom samma region som Relicanth men är betydligt vanligare. Närmast att liknas vid vår Pidgey på den tiden då de var vanliga här hemma.

Unknown

Det finns 28 olika tecken och bokstäver och denna Pokémon dyker upp helt slumpmässigt. Du kan inte få den i ägg, Unknown finns inte i nästen och den är extremt ovanlig i det fria. Bäst chans har du i samband med arrangemang som Niantic anordnar. Då kan det gå att hitta tecken som ingår i ett helt ord – Europa, Chicago och så vidare. Satsar du på att försöka att hitta den ute i det vilda så lär du få leta och du måste ha massor av tur.

Varianter

Det finns varianter av svåra Pokémons som är ännu svårare att hitta. Vissa Shiny-former kan vara mycket svåra att få tag på men Shiny är Shiny och de ska vara svåra att hitta. Jag tog därför med endast en Shiny-form på den här listan, Spinda, eftersom den är lite speciell. Det finns också de som du måste lösa en en rad av uppgifter för att få tag på såsom Mew men där är du garanterad att få en chans att fånga en i alla fall, om du löser uppgifterna.

Har du nog en eller flera av de ovan så kan du hamna på 98-100 i ditt Pokédex, just nu, och det är fler än de flesta kommer att komma i närheten av. Sedan finns det några exklusiva Pokémons som hittills bara dykt upp i samband med sommaren Go-Fest arrangemang så Jirachi men den är svåra att ranka eftersom den sannolikt släpps globalt efter det att alla fester är avverkade.

Har jag kanske glömt någon – hojta till i en kommentar nedan så lägger jag till den.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här