blank

Först så kommer Tyranitar, Machamp och Groudon, sedan kommer ingenting, sedan ingenting och efter det kommer en rad andra Pokémons. Förenklat så kan spelets attack-strategi beskrivas så men det är inte riktigt hela sanningen. Här är Macken tips för spelets bästa offensiva Pokémons.

Nyckeln till att hitta rätt attack är att hitta rätt Pokémon-typ. Vatten slår Eld och Electric, Fighting slår Psychic och så vidare. Det andra du ska tänka på är några enkla generella regler sprida du inte vill dra runt med listor på vad som slår vad.

Tidigare så har mitt råd varit att låta spelet välja men det gäller inte längre. I de senaste versionerna av spelet så är valen allt märkligare och du som spelare förlorar Pokémons, blir av med reviews och potions. Det gäller framför allt inte  i dueller med Team Rocket men inte heller i raid-attacker. Spelet gör dåliga val helt enkelt och inte sällan helt katastrofala val.

Tyranitar

Tyranitar kan du kasta in mot det mesta men med Bite/Crunch eller Stone Edge har du ett vasst vapen mot alla Psychic Pokémons.

Machamp

Här har du vapnet mot Slaking, Chansey, Blissey och Snorlax. Undvik flygande Pokémons och Psychic.

Groudon

Hitta en Groudon med Solar Beam så har du ett vapen som heter duga. Groudon är dock inte fullt så effektiv som storleken och utseendet tycks skvallra om.

Rayquaza

Rayquaza är ett utmärkt vapen mot drakar, alla drakar. Satsa på: Dragon Tail/Outrage och Air Slash/Aerial Ace

Mamoswine

En stor, stark Mamoswine är en utmärkt Pokémon i ett attack-team. Hittar du en med Avalanche som attack och den är okej i övrigt så är det en tuff motståndare för drar som ska försvara gym.

Reserver

Legendary Pokémons är tyvärr inte så legendariska när det gäller attack och försvar men de duger utmärkt som reserver. Kyogre, vatten, är helt okej liksom Zapdos, elektrisk, och Dragonite och Salamance är inte sällan utmärkta att ge sig på drakar med.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här