blank

De är unga, de söker kärleken och de har samma problem som oss andra med ett viktigt undantag – de är på spektrat för autism. De har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som gör att deras sätt att se på omvärlden är annorlunda inte minst hindras de av sociala regler.

Det här är en varm, uppriktigt och viktig tv-serie därför att den visar hur och varför människor med autism gör vad de gör och tänker så som de tänker. Här finns massor av kunskap att hämta in för oss som inte ser på omvärlden på samma sätt. Med humor, värme och respekt närmar sig filmarna en grupp unga människor som söker efter kärleken.

Rak kommunikation

Kommunikationen är rak, väldigt rak, ärlig men här i ligger också ett problem – att hålla igång en dialog enligt de sociala regler som många tar för självklara.

“Vi är bekväma att fjärta inför varandra” är ett exempel på hur ett par beskriver sitt förhållande. Det kanske inte är något som vi andra skulle ha sagt, till andra, samtidigt som det faktiskt beskriver ett förhållande på ett alldeles utmärkt sätt. Har du nått dit så är du trygg med din partner.

Känner du att du inte klarar pinsamheter och pinsamma situationer så är den här tv-serien utmärkt träning men kom ihåg – huvudpersonerna tycker inte det. Det är bara deras raka, ärliga och uppriktiga sätt att se på omvärlden, kommunicera med andra och det har vi andra, normalhandikappade, massor att lära os av.

Love on the spectrum – Netflix


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x