blank

Karppi är ännu en riktigt bra finsk kriminalserie. Sofia Karppi är en 30-årig kriminalare som försöker komma tillrätta med ett privatliv där hon just förlorat sin make samtidigt som hon ska leda och utreda mordutredningar.

Netflix affisch för serien, som heter deadwind på engelska, har drag av Twin peaks men det här är så långt ifrån den skruvade verkligheten i den tv-serien. Karppi är rakt på, realistisk, välspelad och på intet sätt förskönade. Det är en brutal verklighet bland kriminella och poliser. Dessbättre så har Netflix inte dubbat Karppi som många andra tv-serier som inte är på engelska. Ett ottyg och ett effektivt sätt att förstöra stämningen, sudda ut alla undertoner och få skådespelare att se mycket märkliga ut när det ljudet från det som sägs inte alls stämmer med ansiktsuttryck.

Andra säsongen

Den andra säsongen har precis släppts så har du inte sett den första säsongen så har du flera timmars tittande att se fram mot. Pihla Viitala spelar Sofia Karppi och Lauri Tilkanen spelar hennes kollega Sakari Nurmi och de spelar med och mot varandra på ett övertygande sätt. Karppi har också välförtjänt fått höga betyg av både tittare och kritiker. Det är en riktigt bra finsk kriminalserie.

Karppi – Netflix 

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här