blank

Eevee finns nu i ännu fler varianter och vill du se till att fylla på ditt Pokédex med de senaste, Leafeon och Glaceon så är det så här du ska göra.

(Texten uppdaterad 14/8-2019)

Namngivningstricket

Har du utvecklat Eeve tidigare så kanske du har använt namngivningstricket – du döper om Eevee med ett smeknamn, utvecklar Eevee som då utvecklas till den Pokémon du vill. Här är listan på smeknamnen:

 • Pyro för Flareon
 • Sparky för Jolteon
 • Rainer för Vaporeon
 • Sakura för Espeon
 • Tamao för Umbreon
 • Rea för Glaceon
 • Linnea för Leafeon

Tänk på att du bara kan använda detta en gång, per namn/Eevee. Tänk också på att namnet måste ha registrerats i Niantics servrar så har du en dålig uppkoppling, kontrollera att namnet verkligen har gått igenom innan du trycker på “Evolve”. Du kan kontrollera det genom att döpa om din Eevee, slå av appen och starta om Pokémon GO. Är namnet korrekt så är det bara att utveckla (evolve) så får du fram “rätt” Eevee.

Natt eller dag

Ska du utveckla en Esperon eller en Umbreon så kan du använda ytterligare en metod

 • Sätt den Eevee som du vill utveckla som din kompis, buddy
 • Gå minst 10 kilometer och samla på dig minst två godisar, candy
 • Medan din Eevee är din kan du utveckla den till:
 • Espeon under dagtid
 • Umbreon under kvälls/nattetid

Du ser i spelet om det är natt eller dag – är det mörkt i spelet och det är kväll så är det nattetid och är ljust i spelet så är det dagtid.

Lures

Det finns ytterligare en metod för att utveckla Glaceon och Leafeon där du använder Lures.

Glacial Lure för att utveckla en Eevee till en Gleaceon
Moss Lure för att utveckla en Eevee till en Leafeon

Dessa Lures kan du köpa i den interna butiken för 200 coins. Du ställer dig i direkt närhet till ett Pokéstop som “lurats” med en av de två Lures – då dyker det upp en möjlighet, en knapp, att utveckla din Evee.

Rankning

Ska vi tro på sammanställningar och statistik som gjorts av alla spelarna som är medlemmar på The Silph Road så ser rankinglistan ungefär ut så här:

 • Vaporeon
 • Leafeon
 • Jolteon
 • Flareon
 • Espeon
 • Glaceon
 • Umbreon

Utfallet skiljer sig naturligtvis beroende på vilken annan typ av Pokémon som en utvecklad Evee ställs mot så ta listan som en fingervisning. De utvecklade Pokémons som du får slumpmässigt, eller med tricken ovan, då du utvecklare en Evee är generellt sett lite bättre. De som du kan styra genom att utveckla dem dagtid, Espeon, eller nattetid, Umbreon, är alltså något sämre i en jämförelse med liknande Pokémons.

Ut och jaga nu och spela säkert!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här