blank

En grupp republikanska senatorer har lagt fram ett lagförslag som ska göra det olagligt att använda det som kallas “end-to-end” kryptering – alltså den typ av kryptering som Apple och många med dem använder för att skydda användares information och kommunikation.

Den här typen av kryptering plockar bort distributören ur ekvationen, informationen kan inte läsas eller dekrypteras av de som skickar informationen. Det innebär att även om informationen, det som skickas, avlyssnas eller kopieras på vägen så är informationen oläslig.

Olaglig

Lagförslaget,  the Lawful Access to Encrypted Data Act,  vill göra det indirekt olagligt att använda exempelvis “end-to-end” kryptering. Lagförslaget vill tvinga teknikbolagen att göra informationen läsbar vilket är hela poängen med tekniken – det ska inte vara möjligt. Därmed kan teknikbolagen, Apple, Microsoft, Facebook, Google och många med dem inte uppfylla innehållet i lagförslaget. Följden blir, indirekt, att alla tekniska lösningar som förhindrar avlyssning genom att skydda informationen från det att den lämnar avsändaren och till det att den når mottagaren blir olaglig. Teknikbolagen ska tvingas att medverka till att göra information läsbar om det finns en domstolsorder som kräver det.

Omöjligt

Lagförslaget, som lagts fram av de republikanske senatorerna Lindsey Graham, Tom Cotton och Marsha Blackburn, innehåller också en skrivning om att en tävling ska kunna utlysas av Justitiedepartementet för att få fram en lösning som skyddar den enskildes integritet och information som inte användet “end-to-end” kryptering. Något som experter avfärdar som en omöjlig uppgift.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x