blank

Niantic gör nu det ännu svårare att fuska i spelet och kommer att stoppa spelare som använder knäckta enheter, som fuskar med manipulerade appar och som använda falska GPS-positioner i spelet.

Idag är det inte tillåtet att använda appar som använder ditt konto och som loggar in på ditt konto i Pokémon GO. Det är alltså inte tillåtet att använda en så kallad IV-checker (exempelvis) om den är inloggad på ditt konto i spelet. Det är inte tillåtet att använda manipulerade appar eller knäckta enheter (jailbreak).

Kontroll

Nu skärper Niantic kontrollen med en funktion som kallas SafetyNet vilket är en lösning för att kontrollera vilken hårdvara och mjukvara som används. Niantic kommer inte att försöka snoka reda på vilka appar du har installerat utan om enheten är knäckt, om en manipulerad app används och som enheten skickar falska positionsuppgifter. Tilläggas ska att SafetyNet är en funktion och en lösning som utvecklats av Google så detta är en funktion med fokus på Android-telefoner. Sedan tidigare så har Niantic möjlighet att identifiera knäckta iOS-enheter.

AndroidPolice

Fuskare

Stegvis så har Niantic skärpt kontrollen av vilka appar som används och hur spelare rör sig och beter sig i spelet. Den hårdare kontrollen ledde bland annat till att iOS-användare som använde äldre versioner av iOS varnades och blockerades felaktigt. Det ser ut som att Niantic löst det problemet och nu kommer alltså hårdare kontroll även på Android-sidan.

Flera av de mest använda “spoofing”-apparna kan nu inte användas av fuskarna – inte med mindre än att du som spelare att riskerar att åka fast, varnas och i värsta fall få ditt konto spärrat. Manipulerade appar innebär en uppenbar risk att fastna i Niantics kontroller liksom att skicka falsk positionsdata i spelet.

Ut och jaga nu och spela säkert (och schysst)!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x