blank

I höst kommer Disney+ med alla sina kända figurer, Star Wars, Nalle Puh, filmer och tv-serier till Sverige. Innehållsmässigt så kan Disney+ mäta sig med jätten Netflix men en punkt skiljer de båda streamingtjänsterna åt – priset. Frågan är då vad Netflix kommer att göra åt det faktum att deras tjänst kostar nästan det dubbla?

Netflix passade på att höja sina priser kort efter det att Disney+ började att rullas ut i oktober förra året. Kanske var tanken att se till att sopa in de pengar som gick att sopa in medan tid gives. Lanseringen av Disney+ tjänst har gått långsammare än planerat, sannolikt på grund av Coronapandemin, men nu skruvas lanseringstakten upp och under sommaren och hösten kommer de nordiska länderna, Japan och andra stora länder med och det till ett opris av 69 kronor i månaden.

Barnfamiljer

Helt jämförbara är inte Netflix och Disney+. Netflix är fortfarande jätten med en större katalog och fler nyproduktioner men frågan är om det räcker? Du får Disney+ för runt halva priset, inte riktigt, som Netflix kostar. Målgrupperna kanske inte är helt identiska i och med att Disney+ har massor att erbjuda för barnfamiljer men Disney har ett ess i rockärmen – Hulu och ESPN. Hulu har ett snarlikt utbud som HBO och ESPN är sport. I USA kostar det paketet runt 130 kronor och Disney har flaggat för att detta paket kan komma att rullas ut globalt. Räkna med att priset kommer att ligga lite högre om Disney gör allvar av sina planer under 2021 men tre kanaler med ett stort, varierat utbud och flera av de amerikanska sporterna i ett och samma paket några tior över vad Netflix kostar idag kan bli en svår nöt att knäcka för Netflix.

Faktor

Kostnaderna för tv är en viktig faktor även om du väljer de billigare streamingtjänsterna så kan hundralappar snabbt bli tusenklappar varje månad. Kastar du in sport i den ekvationen så stiger kostnaderna snabbt. Vill du ha hockey och fotboll, exempelvis, så tillkommer flera hundra, per abonnemang. Hur du än vrider och vänder på saken – 69 kronor i månaden för Disney+ kommer att ruska om marknaden.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x