blank

Spelindustrin har drabbats hårt av Covid-19. En lång rad titlar har försenats därför att det inte längre finns en fungerande distributionskedja och därför att utvecklare måste jobba hemifrån.

Spelindustrin är beroende de första veckornas försäljning och att lansera ett spel mitt i en kris där det är svårt att få ut spelen till butikerna är riskabelt. Till det ska läggas att många utvecklare sitter hemma och jobbar med alla de problem som karantän och isolering innebär.

Här är en lista på några av alla de spel där lanseringsdatum skjutits upp.

Doom Eternal

https://youtu.be/BqVXAE1rKDg

Lanseringen av Doom Eternal för Nintendo Switch sköts upp sedan utvecklarna bestämt sig för att se till att Nintendo-versionen verkligen fungerade som tänkt. Ursprungligen så skulle Doom Eternal har släppts några veckor efter övriga versioner som lanserades i slutet av mars i år. Nu har lanseringen skjutits upp igen, tills vidare.

Röki

https://youtu.be/KnSgpObjx0U

Röki skulle ha lanserats våren 2020. Lanseringen har skjutits upp utan besked om när spelet kan komma för Nintendo Switch.

Last of US II

Här finns inte heller något nytt lanseringsdatum, bara att spelet har skjutits upp.

Seven Knights

Rollspel som försenats.

Minecraft Dungeons

Utifrån det lilla som har gått att få fram så fanns det planer på att spelet skulle ha lanserats i april. Därefter har det varit tyst.

Outerworlds

Spelet skulle ha lanserats i våras och kommer nu i juni.

Wasteland

https://youtu.be/kQzpnLS9x_8

Det finns en lång rad ytterligare spel som inte kommit ut under våren och försommaren som tänkt. Även spel som enligt planerna skulle ha lanserats under sommaren och den inledande hösten har skjutits på framtiden därför att spelstudiorna inte hunnit att göra dem klara för lansering.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här