Spelet har några år på nacken och säljs nu till reapris (det är därför jag testar det). Black the Fall utspelar i ett apokalyptiskt´, totalövervakat industrisamhälle. det är en bild av Orwells 1984 och det är poängen med spelet – du ska ta dig ut och bli fri.

Black the Fall har en speciell ton, en mörk ton med grafik som understryker och förstärker spelets hela karaktär. Det är mörkt, stelt, hotfullt och det handlkar om, ett samhälle där alla övervakas av Storebror. Mörkret är ett problem i vissa delar av spelet. Det är helt enkelt för mörkt ibland.

Ta dig vidare

Som spel handlar det om att göra saker och ta dig vidare och du går från vänster till höger hela tiden.  Du ska ta dig förbi scanners, vakter, robotar och lösa lika mycket pussel som använda logik och försöka att räkna ut vinklar för att undgå upptäckt. Åker du dit så återuppstår du på samma ställe och kan prova igen.

Black the Fall var ett av de mer uppmärksammade spelen när det kom 2018 och nu finns det som sagt på rea i Nintendos eShop. Spelet kostar strax under 60 kronor och du får mycket spel för de kronorna även om spelet som sagt har en del grafiska missar, nattsvart mörker ibland som redan har sagts.  Bortsett från det så är Black the Fall att lite annorlunda spel till sin karaktär, i stigande grad allt svårare utmaningar och som sagt – massor av spel för pengarna.

Nintendo Switch – Black The Fall


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x