Det ligger något djupt ironiskt i att data från hackarforumet WeLeakData.com nu är till salu ute på nätet. Forumet samlade tusentals användare och via forumet utbyttes läckta lösenord, läckt information, lösenord, kreditkortsnummer och sätt att attackera datorsystem.

WeLeakData.com hade även en privat del, en del där användarna kunde skicka privata meddelanden till varandra och även all den kommunikationen har nu läckt ut och sålts på nätet. Webbplatsen är numera stängd. Den stängdes kort efter, och som en direkt följd av, intrånget. WeLeakData.com använde vBulletin, en forumlösning som ofta används men som också dragits med i varierande grad säkerhetsbuggar.

On April 2020, Cyble researchers managed to gain access to the WeLeakData.com database from a darkweb market seller and identified several interesting aspects from the database file.

The database includes interesting information of its members, who are mostly researchers, hackers, cybercriminals and crackers.

  • Email
  • Username
  • Password
  • Private Messages
  • IP addresses

Cyble Inc

Komprometterande

Nu har merparten av WeLeakData.com – innehåll, konversationstrådar, uppgifter om alla medlemmar och – vilket kan vara mycket komprometterande – privata meddelanden läckt ut. Gissningsvis finns det en hel del polismyndigheter som är intresserade av innehållet – antingen för att inleda förundersökningar eller för att komplettera pågående utredningar.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x