blank

Apple har köpt rättigheter till att sända klassiska Fragglarna, ett tv-program för alla barn, stora som små som gick på svensk tv 1984 till 1985 första gången.

Fragglarna är figurer som bor ett speciellt berg, Fraggelberget, där Gobo, Moki, Vembi, Bober, Vips och farbror Mac är huvudpersoner. Serien är skapad av Jim Henson och precis som många av Hensons tidigare tv-serier för barn så handlar det om att lära ut att läsa, matematik och allehanda andra nyttiga kunskaper.

SVT

Fragglarna hade Sverigepremiär i Sveriges Television den 22 september 1984 och sändes fram till 1985 första gången. Året efter, 1986, sändes den första reprisomgången liksom 1987, samt 2001 och 2008. Apple har tidigare haft sändningsrättigheter för Fragglarna som korta avsnitt. Nu har Apple köpt rättigheterna till alla gamla avsnitt, 96 episoder, och kommer också att producera helt nya avsnitt med figurerna.

Fragglarna finns som, sagt på AppleTV+ redan sedan tidigare och idag den 17 maj sp kommer ännu fler avsnitt att lanseras i över 100 länder, varav Sverige finns med. Hittar du inte nya avsnitt på AppleTV+ just nu kommer de franöver.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här