blank

Apple Arcade, Apples speltjänst, ligger där obrukad fortfarande. Ska jag vara ärlig så har jag inte ens loggat in, inte startat någon test och jag har inte tagit mig en grundlig titt på tjänsten, ännu.

Skälet är detsamma som varför jag inte köpt en Sony Playstation, en XBox eller någon annan konsol – jag vill inte splittra mitt spelande och inte bli sittande med en massa olika versioner, olika spel på olika plattformar. Massor av spel för 59 kronor i månaden borde ju vara lockande för en sån som jag – som spelar men det är det inte.

Uppdelat

Jag spelar Pokémon GO, Wizards Unite på min iPhone och allt annat spelande sker på min Nintendo Switch. Det är så jag vill ha det – uppdelat och jag vill hålla isär spelandet och andra saker. Sen var det här med en prenumeration. Jag har lite svårt för prenumerationer för jag känner mig själv. Jag betalar, använder tjänsten en del men fortsätter att betala långt efter det att jag slutat att använda tjänsten och gör något annat. Sedan kommer en dag då jag tar mig en titt på alla månatliga utbetalningar, konstaterar att det är en ansenlig summa och då städar jag. Tjänster sägs upp och sedan lyckas jag hålla mig ett tag innan jag börjar att abonnera igen. Det är ett slags periodiskt bruk där jag nyktrar till, städar och sedan trillar jag dit igen.

Apple Arcade

Så jag vet ärligt talat inte om Apple Arcade är bra men jag vet att det gott om spel på tjänsten, att det hela tiden tillkommer nya spel. Bristen på en kontroller bidrar också till att jag inte loggar in och testar Apple Arcade. Spel för mig görs med en kontroller i handen, spel på riktigt. Jag har en massa kontrollers, spelhandtag, men bara för Nintendo och alla som använt Nintendos prylar ett tag vet att de sällan är kompatibla med något annat och ännu mera sällan går att använda till något annat än Nintendos egna tjänster.

Prenumeration, ingen kontroller och så en märklig vilja att hålla isär saker och ting fast jag ändå inte gör det. Nej, jag har inga logiska skäl till att inte testa Apple Arcade men ändå så känner jag inte att tjänsten drar eller lockar, det minsta.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här