Boktipset: Vi mot er – Fredrik Backman

av | maj 7, 2020 | Boktipset, Nöje

Det här är fortsättningen om Björnstad, en liten småstad där mycket, eller snart sagt allt cirkulerar runt ishockeyn. Det är en historia om att passa in, om att inte passa in och hur människor hanterar saker som inte borde få hända.

Fredrick Backmans text i kombination med Marie Richardsson som uppläsare blir något alldeles lite speciellt …. bra. Jag har ofta en ljudbok i mina öron med jag sitter och jobbar, kör bil eller är ute och går. Går jag igenom alla de senaste böckerna som jag läst/lyssnat på så återkommer Fredrik Backman, flera gånger.

Purfärska

Jag är medveten om att mina bokrecensioner inte är purfärska. Det är inte avsikten. Macken kommer aldrig att vara en blogg som jagar nyheter med målet att vara först. Det har jag inte tid med. Macken ska däremot vara en blogg med saker som jag gillar. Jag tar mig den friheten med Macken och Fredrik Backman är bra, riktigt bra. Det här är alltså fortsättningen på Björnstad. Fortsättningen om en bygd där allt handlar om ishockey. Det handlar om människorna som försöker hantera händelser som inte borde ha hänt och som de borde ha hanterat så mycket bättre. Det är en läsvärd bok som blandar stort som smått, humor med allvar och som på ett träffsäkert sätt beskriver en ort, en stad och ishockey.

Fredrik Backman – Vi mot er

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: