Apple vann dragkampen om filmen “Greyhound” med Tom hans i huvudrollen. Filmen skulle egentligen ha gått upp på biografer men den bjöds istället ut bland streamingföretagen där Apple la det vinnande budet.

Greyhound bygger på verkliga händelser och Tom Hans har även skrivit manuset för filmen från Sony Pictures som skulle ha haft premiär på biograferna den 12 juni i år. På grund av Coronapandemin så har filmen nu dragits tillbaka och Apple har vunnit budgivningen om filmen som nu kommer på Apple TV+ istället.

Enligt amerikanska Deadline så landade slutbudet på runt 70 miljoner dollar. Det är en tydlig indikation att nu kommer Apple att ge sig in i budgivningen på andra produktioner, vid sidan av de egna. Storleken på budet indikerar också att Apple har en aggressiv strategi i sina köp av rättigheter.

Det finns även uppgifter i ameirkanska medier om att Apple just nu är ute på en uppköpsrunda för att köpa in rättigheter till äldre film,er och tv-serier för att snabbt bygga ut AppleTV+.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 vote
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x