Händelserna ligger 40 år tillbaka i tiden. Under några år försvann trettiotalet barn och ungdomar i Atlanta. Flera av dem hittades, mördade men i en stad med hög brottslighet, många mord väckte morden ingen större uppmärksamhet, inledningsvis.

När försvinnandena och morden fortsatte började till slut medierna att intressera sig och undersöka saken och det var då ett mönster växer fram. Det handlade om ett mycket stort antal barn och ungdomar som hade försvunnit i staden.

Mördat

Till slut greps Wayne Williams som misstänkt för morden. Williams fälldes som skyldig till två av morden vilket innebar slutet på polisens utredning. Det antogs att Williams även mördat alla de andra barnen. Det innebar att en stor mängd familjer inte fick ett svar, ett slut och för drygt ett år sedan så öppnades utredningen på nytt sedan det ifrågasatts om Wayne Williams, liten till växten, verkligen hade mördat alla barnen och ungdomarna.

På riktigt

Du hittar det första avsnittet på HBO Nordic och detta är en mer angelägen, viktigare och bättre dokumentär än den omtalade “The Lion King” som finns på Netflix. Den här dokumentären är viktigare därför att den visar på ett segregerat USA, rasmotsättningar och underliggande konflikter som är reella fortfarande, 40 år senare. Här visas inte en massa utagerande, självupptagna udda existenser upp på parad som i “The Lion King”. Det här är verkligheten, på riktigt.

 

Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children – HBO Nordic


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här