Nu finns det en ny sida på Macken med viktiga, oberoende nyhetsförmedlare. Det är viktiga röster i ett nyhetsflöde där mycket handlar om att skrika högst.

Just nu så finns det fem RSS-flöden:

  • Democracy Now – en oberoende amerikansk nyhetsorganisation.
  • Rappler – en granskande filipinsk nyhetsgrupp som hela tiden står under hårt tryck från regimen
  • Bellingcat – oberoende grupp med granska journalister som bedriver sitt arbete på nätet
  • Barends Observer – skriver och rapporter om Barendsregionen
  • Blankspot – Medlemstyrd journalistik

Det kommer att tillkomma fler RSS-flöden framöver.

Har du tips på en viktig, oberoende, granskande, rapporterande nyhetsorganisation som borde finns med så lämna ett tips i en kommentar nedan. det kan vara en grupp som jobbar under tuffa förhållanden där en fria, oberoende medier inte är en självklarhet. Det kan vara en grupp som slåss för och som står upp för grundläggande fri och rättigheter eller en grupp som jobbar på ett nytt sätt för att utveckla journalistiken.

Undanber

Jag undanber mig alla förslag på Joakim Lamotte eller liknande “Swishjournalister” – inget ont om Swish eller journalistik som drivs med bidrag från läsarna men den typ av populistiskt rapporterande som Lamotte sysslar med är inte journalistik. Föreslå inte heller någon av de så kallade alternativa medierna vars rapporterande i grunden bygger på främlingsfientlighet. Det är inte heller journalistik som bygger på god etik och en tro på allas lika värde, snarare tvärtom.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här