The Tiger King handlar om en samling udda existenser, zoo-ägare som slåss om uppmärksamhet, pengar (vad annars) och om att driva den största parken parken med de största och flesta djuren.

Netflix nya dokumentär har ett fundamentalt fel – det är en slags freakshow med två narcissister i fokus (var annars) och sedan en rörig, tun historia om en zoo-ägare som anklagas för att ha hyrt en torpek för att göra sig av med en annan zoo-ägare. Det är en ännu i raden av dokumentärer som ska handla om ett brottsfall, medverkande som skyller på allt och alla, i vart fall på alla andra.

Skillnad

Vi har sett det förut i med en skillnad – den här historien är faktiskt inte särskilt intressant. Det är ännu en dokumentär där filmarna letat upp ett fall, förmodligen jublat över alla inblandade som gjort dumhet efter dumhet – alltifrån att köra in handen till en tiger (som biter av den), till att ha fått båda benen amputerade, suttit i fängelse  och runt alla de här individerna ska det vävas en historia om någon som lejt någon för att mörda en annan.

En bunt med knäppgökar som solar sig inför kameran och som är helt säkra på att världen roterar kring dem och deras person.

Jaha, sen då?

Det är det som är problemet – det är inget mer. Det blir inget mer, bara mer rörigt, mer udda individer som passerar i revy.

The Tiger King – Netflix


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här