Gabriel Fernandez blev bara åtta år, mördad, torterad till döds av sin mamma och styvfar.

När Gabriel Fernandez kom in till sjukhuset med hjärtstillestånd hade han skador på hela kroppen, gamla, nästan läkta och nya färska skador. Gabriel Fernandez död ledde till åtal inte bara mot hans mor och styvfar utan även mot de socialarbetare som borde ha reagerat. Hans död avslöjade stora brister i et t system som borde ha skyddat honom.

Den här dokumentärserien utgår från åklagarens utredning av Gabriel Fernandez död och den är ett skakande dokument över ett social skyddsnät som inte fungerade, vårdnadshavare som plågade ett barn i månader. vuxna som inte tog sitt ansvar och vuxna som tittade åt ett annat håll när de borde ha sett en åttaåring som behövde deras hjälp och stöd.

Netflix – Fallet Gabriel Fernandez


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här