En av de mer efterlängtade funktionerna i WordPress har varit en möjlighet att kunna uppdatera teman och plugins, automatiskt. Nu kan det komma en sådan funktion redan i augusti i år.

Det pågår en diskussion i utvecklarledet inom WordPress och det finns två så kallade “tickets” där en sådan funktion efterlyses och det är i diskussionerna runt en uppdateringsfunktion som det också finns diskussioner som pekar i samma riktning – en sådan funktion

Säkerheten

WordPress har en automatisk uppdateringsfunktion sedan 2013. En funktion som avsevärt höjt säkerheten för lösningen och som också dramatiskt minskat antalet hackade hemsidor och webbplatser. I dag är därför säkerhetsproblemen med WordPress huvudsakligen ett problem med plugins och teman. Den nya funktionen kommer att göra det möjligt att uppdatera teman och plugins automatiskt. Administratörer kommer också att kunna välja vilka tillägg och vilka teman som ska uppdateras automatiskt.

As a quick reminder of what this project is trying to achieve, here are the main features that are being worked on:

  • Ability for website administrators to opt-in to automatic updates for plugins and themes in the related WP-Admin screens.

  • Ability to enable/disable auto-updates on a plugin-by-plugin and theme-by-theme basis.

  • Email notifications to send regular auto-update summaries to website administrators.

  • Hooks and constants to help developers disable or programmatically define auto-update settings.

WordPress


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här