Det är dags att stänga ned T4 och T5-raiderna nu Niantic. När praktiskt taget alla andra samlingsevent stängts ned i spelet så är det vare sig logiskt eller motiverat att fortsätta att hålla igång raider som kräver flera andra spelare.

Nu är jag inte så naiv så att jag tror att Niantic vare sig läser detta, än mindre tar intryck av det jag skriver. Jag vet att Niantic har envägs-kommunikation med spelarna. Niantic kommunicerar en väg – från Niantic till spelarna, i mycket begränsad omfattning åt andra hållet. Tolka det hur du vill men det är så det är. Macken är dessutom ingen stor betydande blogg i sammanhanget så jag inbillar mig inte att det jag skriver når fram till Niantic. Det vore naivt.

Oavsett det …

Raider

Community Day har ställts in, EX Raider har ställts in, Raid Hour har ställts in så varför körs fortfarande T4 och T5-raider?

Du måste vara flera spelare för att kunna genomföra en T4 eller en T5-raid, i flera fall minst lika många som för en EX Raid. Så varför rullar dessa båda raider på när alla andra saker i spelet stängts ned?

Det finns bara en av två vägar att gå – antingen sänks kraven för att klara en raid till en enda spelare, vilket säkert många önskar sig men det skulle innebär att det mycket snabbt skulle gå inflation i Legenderys och T4/T5-raidbossar så det mest logiska och det enklaste – plocka bort dem tillsvidare.

Coronaviruset sprids vid kontakt mellan människor därför uppmanas vi att jobba hemifrån, ställ in möten eller ta dem via nätet, digitalt. Vi uppmanas att inte besöka riskgrupper, +70 eller de med andra sjukdomar. Myndigheternas uppmaning är att stanna hemma och visst finns ett ansvar hos individen. Naturligtvis har du, jag och alla andra spelare ett ansvar och det är fullständigt självklart att vi inte spelar i grupper i dessa tider. Allt det där är självklart.

Det är dags att stänga ned T4/T5-raiderna nu.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här