Jag valde aldrig mellan olika spelkonsoler – jag skulle ha en Nintendo Switch. Valet var enkelt då jag hittade en rad av gamla klassiska spel för Nintendo Switch och det var dessutom en konsol som jag kan ta med mig när jag är ute och reser.

Visst, Sony Playstation har betydligt bättre kapacitet, mer resurser och bättre prestanda liksom Xbox men, och detta är ett viktigt men – jag hittar inte en räcka klassiska spel till de enheterna och det är det en konsol handlar om – spel. Diskussioner om spel landar förr eller senare alltid i en diskussion om prestanda. Konsoler jämförs med varandra och det finns en utbredd snobbism där Playstation och Xbox alltid anses vara bättre, snabbare och med bäst prestanda. Alldeles för få diskuterar spel, spelens innehåll och det mest fundamentala – är spelen roliga att spela? För mig har alltid spelen står i fokus och jag har aldrig bländats av effekter, finesser och hur realistiskt en sekvens kan spelas upp. Å andra sidan kan jag inte för mig liv begripa alla de här så kallade retrospelen med medvetet pixlig grafik som ska ge någon slags retrokänsla. jag tycker att det är ren idioti att skapa grafik som är väsentligen mycket sämre ön konsolen klarar av men det är jag det.

Ingen samlare

Nintendo Switch fyller alltså tre år och jag har haft min konsol i nästan två år. Den är gul med Pikachu på framsidan – Nintendo Switch Pikachu edition.

Jag har ingen samlare av spel, snarare tvärtom. Jag köper och spelar ett mindre antal spel och jag spelar inte dagligen eller ens varje vecka. Jag spelar inte heller en massa olika spel utan några få spel som jag återkommer till. Zelda, Mortal Kombat och några få ytterligare spel ligger lagrade i min Nintendo Switch. Tillsammans med klassiska Doom, i flera versioner, så är det de spel som jag spelar. Pokémon-spelet som min konsol kom med har jag varvat flera gånger så det är det mest barnbarnen som spelar.

Jag har en trådlös controller och en vagga för anslutning till tv:n. Det är här jag spelar mest och ska jag summera funktion och prestanda tekniskt så hänger Nintendo Switch med alldeles utmärkt. Mortal Kombat, mitt senaste spel, har fullt godtagbar grafik och långa videosekvenser som fungerar utan att hacka.

Mobilt

Valet av konsol avgjordes alltså även av att jag kan ta med mig min konsol. Jag kan spela där jag vill, när jag vill och jag kan spela alla de spel jag köpt. Därför är mitt Nintendo Switch alltid med mig på resor. Batteritiden är helt okej och jag har ett stort batteri, egentligen avsett för min MacBook Pro i min ryggsäck, som ger 4-5 timmars ytterligare speltid – om det skulle behövas. Batteritid är inget problem, prestandan inte heller, ljudet är fullt tillräckligt och Nintendo Switch är en mobil konsol – vilket konkurrenterna inte är. Det är en högst väsentlig skillnad mellan tre-åringen och de övriga.

Så därför har jag inga som helst planer på att skaffa vare sig en XBox eller en Playstation.

Grattis Nintendo Switch – tre år!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här