Fler än 538 miljoner kundkonton till kinesiska Weibo bjuds nu ut på den del av nätet som är okänd för de flesta av oss, The Dark Web.

Uppgifterna innehåller namn, adress, användarnamn och bostadsort. Även telefonnummer finns med för runt 172 miljoner av användarna men inga kreditkortsnummer eller lösenord. Enligt den som säljer uppgifterna så ska informationen ha stulits i samband med ett intrång 2019.

Bekräftar

Weibo har bekräftat att uppgifterna kan vara äkta men har inte svarat på frågor om när intrånget ska ha inträffat. Till kinesiska 36kr säger Weibo att uppgifterna kommer från 2018 men inget mer. I ett uttalande på den egna hemsidan/tjänsten skriver Weibo att då inga lösenord lagras i klartext så ska kunderna inte ha något att oroa sig för.

Weibo säger att de har kontaktat myndigheterna och att intrånget är polisanmält.

Gripna

Tidigare intrång, begångna innanför Kinas del av nätet har klarats upp ganska snabbt. Huvudsakligen därför att den kinesiska diktaturen har hård kontroll av sina medborgare och intrång begångna bakom “The Great Firewall of China” brukar klaras upp snabbt.

ZDNet


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här