The Looming Tower bygger på Lawrence Wrights Purlitzerpris-belönade bok och tar avstamp i jakten på Usama Bin Ladin men från en annorlunda synvinkel – det handlar om prestigestriden mellan CIA och FBI som kan ha lett till ett stort antal miste livet i flera terrordåd.

Enligt två direkt från sittande presidenter så ska CIA, FBI och andra underrättelsetjänster och myndigheter dela information med varandra. Det görs inte och den här tv-serien utgår från FBI, den amerikanska federala polisens sida. Det är CIA som inte vill dela med sig av den information de sitter på.

The Looking Tower är från 2018 men är fortfarande aktuell och det är en välspelad tv-serie med Jeff Daniels i en av de bärande rollerna. Den visar på ett högst påtagligt sätt problemen med att samla in information, värdera och analysera den och inte minst, säkerställa att den är korrekt. Mycket av arbetet sker ute på fältet långt från agentromanernas glamour. Det är skitigt, slitsamt och inte minst, farligt.

Amazon Prime – The Looming Tower


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här