Pokémon GO handlar om XP och att ta sig uppåt i nivåerna. Macken tipsar om hur du tar dig uppåt snabbast och når nivå 40.

Det krävs 20 miljoner XP för att nå nivå 40 och när du kommit 500 000 XP in på nivå 37 år är du halvvägs. Det tar tid att nå den sista nivån med andra ord men det finns genvägar. Nu ska tilläggas att genvägarna kräver Lucky Eggs och de måste du köpa.

Raider

Det snabbast sättet är T5-raider i kombination med Lucky Egg. Ligger gymmen nära varandra så kan du klara 2-3 gym på ett ägg och det innebär att du kan samla ihop 40 000 till 60 000 XP på ett enda ägg. Här handlar det om planering och att du får med dig andra spelare. Tänk på att du har 45 minuter på dig per raid och att tidpunkterna måste överlappa varandra.

Hinner du fram till ett gym och raiden inte är över så kommer du att kunna fullfölja en raid, även om tiden går ut medan du är inne och slåss med raidbossen. Så länge som nedräkningen startat innan tiden runnit ut så kan du genomföra raiden.

Evolve-race

Tidigare så var det sin snabbt fick namnet ett evolve-race ett sätt att samla in XP. Det innebar att du samlade ihop en massa Pokémons som du tänkt utveckla och sedan startade du ett Lucky Egg och utvecklade spå många som du hann med på en halv timme. Idag med T5-radier så ger ett Evolve-race inte lika mycket. Du kan samla ihop 40 000 – 60 000 XP genom att utveckla en massa Pokémons vilket motsvarar 2-3 T-raider. Ska du nu ändå utveckla en massa Pokémons som kan det ändå löna sig att spara ihop till ett Evolve-race.

Vänner

Jobba på att samla ihop gåvor, skicka dem vidare och skaffa dig vänner som du spelar med. Det ger extra-bollar, mer XP och andra belöningar i spelet. Det tar minst 90 dagar att nå den högsta nivån med vänner och för ett få mest rabatt vid byten, mest belöningar och mest XP när ni spelar tillsammans. Belöningen varierar utifrån vänskaps-nivå från 3 000 XP ända upptill 100 000 XP.

Du får bara XP första gången som du en vän spelar tillsammans men du kan alltså tjäna upp till 100 000 XP då ni blir ultra-friends med varandra. Lyckas du med det med säg 10 vänner så är det en miljon XP. Har du ett Lucky Egg igång så kan du dubbla den mängd XP du samlar in, 200 000 när ni ni når det sista steget.

Spela dagligen

På sikt så handlar Pokémon GO också om att spela dagligen, snurra ett Pokéstop eller ett gym varje dag ger XP och speciellt mycket XP var sjunde dag. Du får också XP för det du fångar, kläcker ägg, byter och utvecklar och även om det inte handlar om mycket XP vid varje enskilt tillfälle så drar det ihop poäng sett över tid.

Här är Pokémon GO Plus eller Gotcha en effektiv genväg – förutsatt att du ser till att ha röda bollar i tillräcklig mängd. Det är armband som kan fånga Pokémons, snurra stop och gym automatiskt. Jag har båda armbanden men spelar i princip uteslutande med Gotcha som är mer automatiskt. Det kan fånga en Pokémon, snurra Pokéstop och gym utan att jag behöver göra någonting.

Community Days

Community Days är events där spelare spelar tillsammans och där en speciell Pokémon är i fokus. Under tre timmar fylls Pokémon GO-världen av en Pokémon som även kan finnas i shiny-form.  Starta ett Lucky Egg och en Starpiece och ge dug ut och fånga så många Pokémons som du bara kan. Det är ingalunda omöjligt att samla ihop hundratusentals XP, per timme, under ett sådant event.

Detsamma gäller de belönings-events som Niantic ibland arrangerar som belöning för utförda uppgifter. De brukar innebära att under tre timmar så fyllas alla gym med en en Legendary Pokémon. Planera väl, spela med andra så kan du klara 20-30 gym på tre timmar och det ger ordentligt med XP – 20 000 XP per gym, minst.

För att hålla reda på events, var andra spelar så rekommenderas Facebook och Discord. De flesta städer har egna sidor och egna kanaler på Discord. Leta reda på dem, blir inbjuden så har du sedan tillgång till massor av bra information.

Gym-attacker

Gym-attacker är också ett sätt att tjäna XP men det är det mest tidsödande och det sätt som ger minst belöningar. Det kan ändå löna sig att attackera och ta ned gym, lägga in sin egen Pokémon och försöka att försvara det i minst åtta timmar och det handlar om Pokécoins. Du kan smala ihop maximalt 50 lins per dag och för lins kan du köpa Lucky Eggs och andra saker i den interna butiken.

Ut och jaga nu!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här