BokTipset: Anna Lindberg Batra – Inifrån

av | feb 17, 2020 | Boktipset, Nöje

Nej, boken är inte ny men den är bra och det ger oss en bild inifrån ett politiskt parti, hur det går till att bli partiledare och om att få leva med uttalanden och kommentarer som gjordes för decennier sedan.

Anna Linberg Batra må vara gift med en komiker men hon hamnade snabbt i facket – stel, lite småtrist och tråkig. När hon inte uttalade sig om smarta Stockholmare, vill säga. Det handlar om hur en kvinna i karriären måste vara i en jämförelse med män. Det handlar olika måttstockar. Kvinnor som är rappa, kan fatta beslut landar inte i facket beslutsmässiga, starka utan de placeras i “stela, lite tråkiga”.

Uppfattningar

Det här Anna Kinberg Batras bild, syn och uppfattningar. Förvänta dig inte en massa avslöjanden. Det här är inte ens sådan bok men den är inte ointressant för det – tvärtom. Det är faktiskt en blick inifrån och ut. Det är en bok om hur politiker bedöms, vilka etiketter som sätts på folkvalda och inte minst alla dessa bedömingar som görs. Det är PR-byråer som intervjuar, mäter och som sätter betyg – på allt.

Anna Linberg Batra är vass, retoriskt. Påläst och kunnig och det hade hon kunnat dra fördel av – om hon varit man. Boken har som ljudbok en extra dimension – hon läser själv vilket ger en helt annan tyngd åt texten.

Anna Kinberg Batra – Inifrån

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: