Då alltfler reklamsamarbeten dyker upp här på Macken så kan det vara på sin plats att berätta och förklara hur jag hanterar reklam och annonser.

Alla reklam markeras som reklam. Alla reklamsamarbeten har en orange bård (text) upptill och nedtill som säger att texten är ett reklamsamarbete. Alla sådana texter avslutas också med att ange med vem samarbetet är gjort, avsändaren.

Tester

De allra flesta tester som jag gör är tester med prylar/appar/program/tjänster som betalats med egna pengar. I den mån jag fått låna något så framgår det tydligt av texten.

Inga länkar till tips, tester, recensioner eller liknande är betalade – om jag inte skriver det, vilket är ett undantag och det förekommer ytterst sällan. Inte ens om en länk går till en tidigare sponsor eller leverantör så är det en betald länk om det inte tydligt framgår. Det kan vara så att jag hittat en pryl, en tjänst eller liknande som jag vill testa – utan att det finns något avtal eller jag får en krona för det.

Apple

Jag har naturligtvis inte en krona från Apple heller. Det jag noga vill understryka är att jag inte smyger in länkar till annonsörer, sponsorer eller leverantörer. Har de prylar som jag valt att testa så gör jag det utan att fråga dem om lov, utan att få betalt och utan att de kan påverka vad jag tycker. Lånar jag något för test så är det på villkoret att den som lånar ut prylen inte har något att säga till om vad gäller betyg eller vad jag skriver.

Med detta sagt – jag är inte neutral, objektiv utan jag är en “Mac Head”, “Apple Boy” eller “Apple-Mupp” – välj själv. Jag gillar Apple, deras prylar, deras tjänster och det är för likasinnade som Macken finns.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här