blank

I spåren av USAs attack mot Iran där den iranske generalen Qassem Soleimani så rasar nu ett digital krig mellan iranska hackare och amerikanska underrättelseorganisationer och säkerhetsexperter.

Nyligen gick FBI ut med en informell varning om att iranska hackare ökat sina aktiviteter ute på nätet och att det fanns flera tecken som tydde på att det gjordes intrångsförsök och attacker mot amerikanska intressen, företag, myndigheter, organisationer och mot amerikansk infrastruktur.

The FBI has told U.S. companies that Iranian hackers have stepped up their probing and reconnaissance activity in the days since the U.S. military killed Iranian Maj. Gen. Qassem Soleimani.

In an advisory to industry this week obtained by CyberScoop, the FBI warned that Iranian hackers could target cleared defense contractors, government agencies, academia and nongovernmental organizations focused on Iran issues.

The FBI assesses that Iranian hackers could use “a range of computer network operations against U.S.-based networks in retaliation for last week’s strikes against Iranian military leadership,” says the memo, which is labeled “TLP White,” meaning its recipients can distribute it liberally.

CyberScoop

Mönster

Den här typen av händelser följer numera ett känt mönster där verkliga händelser hämnas på nätet. Antingen i form av intrång för att klottra ned kända webbplatser med propaganda eller för mer allvarliga attacker antingen för att stjäla information, för att störa verksamheten eller slå ut den. Det har utvecklats till en kapplöpning mellan hackare, statsunderstödda, och en säkerhetsbransch som gör sitt bästa för att skydda systemen.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här