Ett brutalt, skrämmande brott. En småstad, en rätt sympatisk polis som utreder. Inramningen känner vi igen men nu är det skräckmästaren Stephen King som skrivit förlagan som tv-serien bygger på och, jodå, det är rysligt och skrämmande.

The Outsider på HBO Nordic går i ett makligt tempo. Det är inte den sedvanliga amerikanska dramatiken med biljakter, skrikande däck och ett vilt skjutande. Här är det samtal, växlingar mellan polis, andra inblandade och en dramatik på en helt annan nivå. Det är en underliggande stämning som präglar det som sker och då och då påminns vi om att det finns något mer, något ännu mer skrämmande än bara det brott som begåtts.

Trovärdigt

Det är välspelat, ett trovärdigt hantverk utan de riktigt stora amerikanska namnen utan en samling duktiga skådepelare som levererar ett gediget resultat och det finns ansikten som du säkert känner igen – Jason Bateman (Ozark),  Ben Mendelsohn (Rogue One) och Mare Winningham (Philomena).

HBO Nordic – The Outsider


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här